Arrivée à Montréal

jueves, 6 de enero de 2011

Poutine Regio!


Mañana tendremos cena en la casa y aparte de la clásica carne asada que se acostumbra demasiado por acá, ofreceremos a nuestros invitados un platillo típico canadiense llamado Poutine, pero ¿Y qué es esto?, si preguntas en México si conocen el Poutine posiblemente te responda “¿Me estas albureando?”, pero no, no es ningún albur, es una comida que consiste en mezclar papas fritas, gravy y queso. Según About.com la receta del Poutine lleva los siguientes ingredientes:

Ingredients:
• 4 large potatoes, peeled
• 1 teaspoon salt
• Oil for frying
• 1 cup cheese curds
• 1 1/3 cups beef gravy, heated

Preparation:
Cut the potatoes lengthwise into thin strips, about 1/3-inch in width. Soak the potatoes in ice-cold water for 1 hour, drain, and pat completely dry. Heat the oil in a deep fryer or deep skillet to 325F and fry the potatoes, in batches, for 3 minutes, until they turn dark white-yellow, but not brown. Drain the fries on fresh paper towels and allow them to rest for a few minutes.

Bring the oil back to 325F and fry the potatoes again, in batches, for 4 to 5 minutes, until they turn crisp and medium golden brown. Drain the fries on fresh paper towels, salt them, and divide them onto 4 serving plates or bowls.

Add 1/4 cup of the cheese curds and 1/3 cup of the hot beef gravy on each serving of fries. Serve hot.

A continuación les agrego un video de Watchmojo.com extraido directamente de Youtube donde nos muestra algo de historia del poutine y algunas variaciones:



Aun no he probado este platillo canadiense, lo intentare hacer y cuando tenga oportunidad de probarlo en Montreal veré cuales son las diferencias!

Bon appétit!

Martin

Image: http://www.vagabondish.com/

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